Термо Боя SuperShield Интериор – 3 литра

99.00лв.

Код: tssi3l Категории: ,

Описание

СуперШилд Интeриор е термокерамичното покритие от най-ново поколение. То представлява течен дисперсионен разтвор от чиста акрилна смола, около 65% керамични вакуумни микрокапсули с висока степен на разреждане, специални нискоизлъчващи (Low-e) компоненти и екологични противоплесенни добавки. Приложено по съответната технология като последен завършващ слой, след изсъхване СуперШилд Интериор формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните качества:

 • Керамичен слой, трайно недопускащ развитието на мухъл и плесени
 • Образува топла контакта повърхност
 • Ограничава предпоставките за конденз
 • Подобрява микроклимата в помещенията
 • Намалява топлинните загуби през стени и тавани
 • Оформя трайно декоративно стенно покритие
 • Възможности за оцветяване в богата цветова гама
 • Притежава висока водо- и влагоустойчивост
 • Удобно почистване и поддържане
 • Нанася се лесно с бояджийски валяк и четка

3 литра са подходящи за около 8.4 до 9 квадратни метра при две нанасяния (две ръце). Нанася се подобно на стандартен латекс. Необходимо е да се почисти стената ако са налични плесени (със Savo или друг препарат), след което да се остави да изсъхне добре. Преди нанасяне на SuperShield е препоръчително да се нанесе грунд (препоръчваме бял грунд на Boro).

SuperShield интериор е вътрешнo декоративнo покритиe с ниска топлопроницаемост oт ново попоколение.

Положено по съответната технология като последен завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните качества:

 • Формира се топла стенна повърхност.
 • Ограничава риска от появата на кондензна влага и мухъл.
 • Енергоспестяващ ефект.

ВАРИАНТИ за приложение:

 • Нанасяне по всички стенни и таванни повърхности в помещенията. По този начин се постига максимално добър микроклимат и хигиенни условия в обитаемата среда, редуцират се топлинните загуби и се ограничават предпоставките за конденз и мухъл.
 • Нанасяне само по вътрешните повърхности на външните стени, нишите на прозорците, по ръбовете и ъглите между външната стена и вътрешните стени и тавана (ивица min 50 см навътре). Осъществява се локална защита от конденз и мухъл и намаляване на топлинните загуби при оптимално съотношение “ефект-вложени средства”.
 • Нанасяне само в участъци, засегнати от конденз и мухъл. Обработват се засегнатите участъци, вкл. ивица min 50 см около тях. Компромисен вариант, но благоприятен от финансова гледна точка.

ЦВЕТОВА ГАМА:

Основният цвят за СуперШилд Интериор е бял.
Възможно тониране с оцветители за латекс (най-добри Баумит или Опус 1). Препоръчват се светли пастелни тонове.

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА НАНАСЯНЕ:

Термокерамичните покрития (СуперШилд /SuperShield Интериор) се нанасят върху суха, здрава и обезмаслена повърхност, min две ръце през 4 – 6 часа с четка или дългокосмест валяк. Aко повърхността е била засегната от мухъл, същия трябва предварително да се отстрани чрез антиплесенни препарати от типа на SAVO.

Функционално необходима дебелина на сухия филм – min 0,3 – 0,5 mm (разходна норма 0,3 – 0,5 л/м2 при двуслойно нанасяне). Полагат се върху мазилка, шпакловка, гипсофазер, стар латекс или добре залепени тапети.

Термокерамичните покрития (СуперШилд / SuperShield Интерор) формират от леко до умерено релефна повърхност в зависимост от начина на нанасяне.

Преди нанасяне и периодично по време на нанасянето разтвора да се хомогенизира чрез разбъркване с бавнооборотен бояджийски миксер (до 120 об./мин.) или ръчно със шпакла за опаковките от 1 л.

По принцип термокерамичните покрития не изискват разреждане. Когато това се налага от начина на нанасяне, при силно попиващи повърхности или загуба на вода вследствие изпарение, се допуска разреждане с вода не повече от 5% (до 50 ml вода за 1 литър термопокритие ). При нанасяне върху гипсофазер или нова шпакловка се препоръчва грунд – една ръка обикновен латекс (Интерин на ЛЕКО-Оргахим) или германски грунд за акрилни бои. Ако предишното стенно покритие е постна боя или такова с ниска якост, същото да се отстрани до достигане на здрава повърхност и да се нанесе грунд. Преди започване на работа валякът и четката да се овлажнят и изцедят с изтръскване. Валякът винаги да е добре и равномерно напоен с разтвора, да се движи без натиск по повърхността и покритието да се разнася бързо без многократно минаване на едно и също място. Да се обърне особено внимание за покриване на ръбовете и ъглите – там да се нанесат 1-2 ръце допълнително с четка. След нанасяне на покритието да се осигури интензивно проветряване. При тези условия термопокритието постига проектните си характеристики след 10-15 дни.

ПРЕПОРЪКИ ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ:

Повърхностите, обработени с термокерамични покрития (СуперШилд / SuperShield Интериор), трябва да се предпазват от механични увреждания. По време на експлоатацията на помещенията да се осигури редовното им проветряване. Отоплението да бъде организирано така, че в зоните, обработени с термопокрития да има интензивна и постоянна циркулация на топъл въздух.

 

Допълнителна информация

Тегло 3 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Термо Боя SuperShield Интериор – 3 литра”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *